2010 m. rugpjūčio 22 d., sekmadienis

Bruschetta su alyvuogėmis ir Brie sūriu


       Anksčiau Vilniuje vienas baras žiauriai skaniai gamindavo tokias brusketas, dažnai eidavau ten su draugėmis išgerti kavos arba vyno vien tam, kad galėčiau kartu užsisakyti ir šitų skrudintų duonelių. Tik niekaip negalėdavau iškoduoti, ko ten į jas pridėta :) Veikia tas baras senamiestyje iki šiol, turi valgiaraštyje ir daugiau panašių užkandėlių, jos visos skanios, bet va šitų su alyvuogėmis nebėra.
       Jeigu tik turite šviežios čiabatos, tai jas pasigaminti namuose bus kelių minučių darbas. Svarbu, kad visi produktai būtų pačios aukščiausios kokybės. Manau, kad kažkokio ingrediento vis dėlto pas mane trūksta, labai norėčiau dar kartą paragauti originalo - gaila, labai gaila kad jos dingo iš "Cozy" valgiaraščio...

Brusketoms reikės:
Čiabata tamsi 1 kepalėlis
Česnako 1-2 skiltelės
Alyvuogės juodos sauja
Sūris "Brie" gabalėlis
Alyvuogių aliejus šlakelis

       Alyvuoges susmulkiname blenderiu ir sumaišome su šaukšteliu aliejaus. Duonos riekeles paskrudiname orkaitėje arba keptuvėje, įtriname česnaku ir pašlakstome alyvuogių aliejumi. Ant duonos riekelės dedame smulkintų alyvuogių ir užklojame Brie sūrio gabalėliais. Lėkštę kišame kelioms minutėms į orkaitę ir pakaitiname porą minutėlių, kol sūris aptirps. Patiekiame šiltutėles. Tikrai labai labai skanu!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą