2010 m. rugpjūčio 2 d., pirmadienis

Bulviniai blynai su varškės kremu


    Vakar grįžome iš Lietuvos pajūrio, kur visuomet pasigardžiuodami valgome cepelinų, bulvinių blynų arba plokštainio. Praktiškai bet kurioje kurorto kavinukėje gali rasti labai skanių ir svarbiausia "tikrų" bulvinių patiekalų. Deja, Vilniuje nežinau nė vienos vietos, kur negėda būtų nuvesti svečius iš užsienio paragauti skanių cepelinų - pas mus pilna tik visokiausių gourmet restoranų... O jeigu kur ir rastumei cepelinų, šie būna pagaminti iš miltų mišinio, o ne bulvių. Todėl kepu namie. Šiandien - bulviniai blynai. Receptas visai nesudėtingas, todėl pravers turbūt tik pradedantiesiems :)

4 porcijoms:
Bulvės 1 kg
Svogūnai 1 vnt.
Kiaušiniai 1 vnt.
Druska, juodieji pipirai ~
Maltas muskatas žiupsnelis
Grietinė 100 g
Varškė 100 g

       Bulves sutarkuojame, įmušame kiaušinį, smulkintą svogūną, druską, pipirus ir muskatą. Įkaitintame aliejuje kepame blynelius, kol apskrus iš abiejų pusių (visada gražiau ir greičiau iškepa maži blynukai, negu super dideli blynai).
       Kremui varškę sutriname šakute, sumaišome su grietine ir pasūdome. Skanaus!
      

2 komentarai:

  1. malonu girdėti puikius atsiliepimus apie pajūrio kavines :) ypač kai tenka savo kailiu pajusti ką reiškia visą dieną bulves skusti - kažkada, studente būdama, esu patyrusi tą malonumą. ištvėriau lygiai dvi dienas :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. vargšai studentai... reiškia gera paklausa bulvinių buvo :)

    AtsakytiPanaikinti