2010 m. rugpjūčio 28 d., šeštadienis

Grybų ir vištienos užkandėlė "Buche"



       Norėjau pagaminti ką nors greito ir skanaus, tad pasinaudojau šiuo "Buche" receptu - sluoksniuotos tešlos krepšelis, pripildytas vištienos ir pievagrybių įdaro. Vyras sakė parašyti į blogą, kad jis buvo rezultatu sužavėtas :)

6 vienetams reikės:
Sluoksniuota bemielė tešla 500 g (2 lakštai po 250 g)
Vištienos filė 200 g
Pievagrybiai 300 g
Svogūnai 1 vnt. (mažas)
Grietinėlė 450 g
Druska, juodieji pipirai ~
Čiobreliai, peletrūnai ~
Aliejus arba sviestas kepimui

       Tešlos lakštus supjaustome į 3 juostas. Kiekvieną juostą supjaustome dar į 3 kvadratėlius. Dedame į skardą, pateptą riebalais, po du kvadratėlius vieną ant kito. Likusius 6 kvadratėlius išpjaustome - palikdami 1 cm kraštines viduryje išpjauname kvadratinę skylę. Išpjaustytus kvadratėlius klojame trečiu sluoksniu ant pyragėlių skardoje (video demonstracija čia). Kepame pyragėlius 170 C orkaitėje 30 minučių.
       Tuo metu pasiruošiame įdarą. Ant sviesto arba aliejaus apkepame smulkintus svogūnus, apskrudiname mažyčiais gabalėliais pjaustytą vištieną. Grybus supjaustome ketvirčiais, sudedame į vištieną, pagardiname druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Užpilame grietinėle ir troškiname ant vidutinės ugnies, kol grietinėlė sutirštės (tai įvyks maždaug tuo pat metu, kai iškeps tešlos krepšeliai).
       Į lėkštę dedame krepšelį, į vidų pripilame įdaro, negailėdami palaistome padažu ir iškart patiekiame.
       Receptas - Lino Samėno iš "IKI receptų".

2 komentarai:

  1. Atrodo iš tiesų skaniai...mmm...tiesa sakant, itin skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Buvo skanu su balto vyno taure, bet turiu prisipažinti, kad pakankamai riebus tas pyragėlis... :)

    AtsakytiPanaikinti