2010 m. rugpjūčio 10 d., antradienis

Jogurtinis tortas su persikais

      
       Savaitgalį buvo mano gimtadienis. Ta proga padariau štai tokį tortą. Svečiai liko patenkinti, o sesuo užsakė tokį patį tortą Kalėdoms :)

Biskvitui:
Kiaušiniai 3 vnt.
Miltai 5 v.š.
Cukrus 5 v.š.
Pienas 1,5 v.š.
Aliejus 1,5 v.š.
Kremui:
Persikai konservuoti 1 ind.
Persikų jogurtas 500 ml
Cukrus 4 v.š.
Grietinėlė 35 proc. 450 ml
Persikų želė 1 pak.
Želatina 5 v.š.

       Kiaušinius išplakame su cukrumi didžiausiu greičiu, kol masės padvigubės. Atsargiai įmaišome miltus. Tuomet įmaišome pieną ir aliejų. 24 cm skersmens formą išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje 15-20 min. Mediniu pagaliuku patikriname, ar iškepė. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
      Kremui želatiną užpilame 175 ml šalto virinto vandens ir paliekame išbrinkti. Persikus sutriname blenderiu, 3 puseles paliekame papuošimui. Supilame į jogurtą ir dar kartą sutriname iki vientisos masės. Želatiną ištirpiname ant vandens vonelės ir nukeliame. Kai šiek tiek atvės, sumaišome su keliais šaukštais kremo masės. Tada supilame želatiną į likusį kremą. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į kremą. Pastatome į šaldytuvą kol truputį sustings - iki grietinės tirštumo.
       Biskvitą perpjauname į du "padus". Pirmąjį dedame į formą (kepimo popierių paliekame formoje). Užpilame pusę kremo. Tada dedame anrą biskvito sluoksnį ir užpilame likusiu kremu. Pastatome į šaldytuvą 1-2 val. kad sustingtų. Žele pakelio turinį ištirpiname 400 ml karšto vandens ir atvėsiname. Ant torto viršaus išdėliojame persikų gabalėlius ir užpilame žele. Laikome, kol sustings - geriausia per naktį. Patiekiant aš dar pabarsčiau trupučiu tarkuoto šokolado.
       Recepto šaltinis - AJ receptai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą