2010 m. rugpjūčio 24 d., antradienis

Pieniška pusryčių kiaušinienė


       Labai mėgstu plaktą kiaušinienę, bet labai nemėgstu kai ji varva riebalais (mane pykina nuo tekančių riebalų lėkštėje, o juo labiau rytais). Šiuo gana neįprastu būdu - piene paruoštus kiaušinius išmokau iš kitos blogerės Viktorijos (aštriai saldaus blogo). Tai buvo vienas geriausių atradimų ir dabar dažnai valgau tokius maistingus ir sveikus pusryčius :)

2 porcijoms reikės:
Kiaušiniai 4 vnt.
Pienas 2 stiklinės
Druska, juodieji pipirai ~
Krapai švieži / džiovinti ~

       Kiaušinius išplakame su prieskoniais. Pieną kaitiname puode ir kai tik užverda, supilame plaktus kiaušinius. Maišome mentele ir verdame ant vidutinės ugnies, kol susiformuos kiaušinienė, o pienas taps skaidriu vandeniu. Nukošiame per smulkų sietelį ir patiekiame. Gaunasi labai puri ir skani kiaušinienė.

3 komentarai:

  1. Nerealus kiaušinienės sprendimas! Būtinai išbandysiu, tokios idėjos, tiesiog dovana mano širdžiai ir skrandžiui:) Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sparnuoti, būtinai išbandyk - taip žymiai skaniau negu kepti kiaušiniai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turiu kita patarima ;) 2kiausiniai ir kokie 150 g varskes.. tiksliai nznau ar tikrai tiek.. bet reik suplakt kiausinius su varske tol kol bus nei per skysta nei per tirsta
    tada druskytes ir pipiriuku pagal skoni.
    I keptuve dedam sviestuko ir biski alyvuogiu aliejaus. pilam kiausinius su varske ir kol keps visad maisyti :) apskrusti neturi :) kepam apie 3-5 min ;)

    AtsakytiPanaikinti