2010 m. rugpjūčio 18 d., trečiadienis

Prancūziški skrebučiai su mėlynėmis ir bananais


       Šie skrebučiai pagal Jamie Oliverį gali būti gaminami su bet kokiomis uogomis ir vaisiais, tačiau kol dar yra šviežių mėlynių ir pigių bananų, pats laikas gaminti tokį skanėstą. Pagal recepto autorių skrebučiai gali būti patiekiami netgi kaip desertas, arba, pagal mane - tai savaitgalio pusryčiai terasoje...

2 porcijoms reikės:
Balta duona 4 riekelės
Kiaušiniai 2 vnt.
Medus 2 v.š.
Cukraus pudra 2 v.š.
Sviestas 50 g
Plakta grietinėlė 2 v.š.
Mėlynės sauja
Bananai 1 vnt.

       Duonos riekeles iš abiejų pusių aptepame sviestu. Bananus supjaustome riekelėmis ir lengvai sutriname. Suberiame mėlynes ir išmaišome su medumi. Saldūs ir slidūs vaisiai geriau sulips su duona. Dubenyje suplakame kiaušinius su cukraus pudra. Apvoliojame duonos riekeles iš abiejų pusių, nuvarviname perteklių ir dedame į keptuvę su įkaitintu sviestu. Ant riekelės dedame vaisių mišinio ir užklojame kita išmirkyta riekele (jeigu visų vaisių į vidų sudėti nepavyks, pasilikite juos papuošimui ant jau iškeptų skrebučių). Iš viršaus truputį paspaudžiame, kad viskas geriau suliptų. Pakartojame tą patį su likusiomis 2 riekelėmis. Kepame ant vidutiniškos ugnies, kol skrebučiai gražiai apskrus. Patiekiant pabarstome cukraus pudra, uždedame po šaukštą plaktos grietinėlės, o ant viršaus - likusį vaisių mišinį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą