2010 m. rugpjūčio 12 d., ketvirtadienis

Quiche Lorraine su malta mėsa


      Tai dar vienas užkandis nuo mano gimtadienio stalo. Trapios tešlos pyragas Quiche Lorraine su maltos mėsos ir daržovių įdaru. Skaniausia patiekti karštą, tačiau galima supjaustyti mažais gabalėliais ir tiekti kaip šaltą užkandį.

Tešlai reikės:
Miltai 140 g
Sviestas 8 v.š.
Druska 1/2 a.š.
Cukrus 1/2 a.š.

Įdarui:
Malta jautiena 500 g
Svogūnai 1 vnt.
Porai 1 vnt.
Paprikos 1 vnt.
Špinatai šaldyti/švieži 250 g
Petražolės pluoštelis
Kiaušiniai 4 vnt.
Pienas šlakelis
Sūris fermentinis 250 g
Tepamas sūrelis su česnaku ir žolelėmis (pvz. Campanella) 1 ind.
Sviestas 25 g
Druska, juodieji pipirai ~
Muskatas, karis, kajeno pipirai ~

       Tešlai sviestą supjaustome gabalėliais ir 15 min. atšaldome šaldytuve. Kombainu pulso režimu maišome miltus, druską ir cukrų. Po gabalėlį įmaišome sviestą, kol tešla taps žirnio dydžio trupiniais. Pilame po šaukštą ledinio vandens, kol tešla pradės lipti (bet ne daugiau 4 šaukštų vandens). Dedame ant miltais pabarstyto stalo ir atsargiai iškočiojame į lakštą. Pabarstome miltais, užklojame lapu kepimo popieriaus ir suvyniojame. Padedame  tešlą mažiausiai 1 val. į šaldytvą.
      Įdarui špinatus atšildome. Mėsą patroškiname ant šlakelio vandens, įdedame druskos, pipirų, kario, muskato ir kajeno pipirų. Mėsą išimame ir atidedame į dubenį. Ant trupučio sviesto apkepame smulkintus svogūnus, porus ir paprikas. Įmaišome mėsą, špinatus ir tepamą sūrelį. Su šlakeliu pieno suplakame kiaušinius, įdedame druskos, pipirų, kapotas petražoles ir saują tarkuoto sūrio.
      Išėmę tešlos lakštą iš šaldytuvo atšildome 5-10 min. Išklojame juo kepimo formą ir gražiai išlipdome kraštelius. Dugną subadome šakute ir pakepame 10 min. 190 C orkaitėje. Tada pripildome mėsos įdaro, užpilame kiaušinių plakiniu ir užbarstome likusiu tarkuotu sūriu. Kepame dar 45 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą