2010 m. rugpjūčio 16 d., pirmadienis

Šokoladinis pudingas




       Darau šį desertą tuomet, kai atlieka visas pokas pieno ir matau, kad greitai baigsis jo galiojimo data :) Labai greitas, paprastas ir nereikalaujantis atskiro vizito į prekybos centrą desertas. Labiau mėgstame jį valgyti šiltą - tada skonis primena karštą šokoladą, tačiau galima patiekti ir atšaldytą - kaip pudingą.

Pienas 500 ml
Cukus 100-150 ml
Kakava 4 v.š.
Krakmolas 2 v.š.
Druska 1/4 a.š.
Sviestas 2 v.š.

       Puode sumaišome cukrų, kakavą, krakmolą ir druską. Įpilame  pieno ir ant mažos ugnies kaitindami maišome, kol cukrus visiškai ištirps. Tada padidiname ugnį iki vidutinės (aš gaminu ant 4 padalos iš 6-ių) ir maišydami kaitiname, kol pudingas sutirštės. Nukeliame nuo ugnies, įdedame porą šaukštų sviesto ir išpilstome į indelius.
       Kitoks šio deserto varijantas - kartu su sviestu dar galima įmaišyti ir porą blenderiu sutrintų bananų - gausite šiek tiek kitokio skonio ir konsistencijos pudingą.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Mano namai".


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą