2011 m. rugsėjo 6 d., antradienis

Kopūstų sriuba su frikadelėmis


       Labai mėgstu šitą sriubą. Skaniausiai ją verda mano mama. Šiandien pabandžiau ir pati tokią išvirti - gavosi panaši, bet mamos vis tiek skanesnė :)

Reikės:
Baltagūžiai kopūstai 1/2 vnt.
Morkos 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Bulvės 4 vnt.
Malta mėsa 400 g (naudojau jautieną)
Kiaušiniai 1 vnt.
Druska, juodieji pipirai ~
Prieskoniai faršui ir kotletams ~
Sviestas ~

      Pirmiausia pasiruošiame mėsos kukulius: faršą sumaišome su kiaušiniu, druska, pipirais, mėsos prieskoniais ir šlapiomis rankomis formuojame mažus kukuliukus. Kopūstą supjaustome šiaudeliais, bulves - kubeliais. Į verdantį vandenį sudedame kopūstus, kai jie užverda, sudedame mėsos frikadeles. Šiek tiek joms apvirus, sudedame bulves. Morkas sutarkuojame per burokinę tarką, svogūnus pasmulkiname ir viską apkepame ant sviesto bei pasūdome. Suberiame morkas ir svogūnus į sriubą, pagardiname druska ir pipirais. Patiekiame su grietine. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą