2015 m. lapkričio 27 d., penktadienis

Kyšas su vištiena ir porais


      Superinis kyšas arba lietuviškai - trapios tešlos pyragas, vienas iš mano paskutiniųjų favoritų. Nėra čia tradicinė Quiche loraine versija, kažkur Youtube užmačiau, kad prancūzai dažnai ir su vištiena daro. O dar visokių daržovių pridėjus liuks patiekalas gaunasi pietums, ar vakarienei, ar tiesiog atšaldytą mažais gabalėliais supjaustome ir kaip užkandėles tokias "finger food" patiekiame :)

26 cm formai:
Sviestas 100 g
Miltai 180 g
Vištienos krūtinėlė 1 vnt.
Porai 1 vnt.
Žalieji žirneliai (šaldyti) 200 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 2 sk.
Kiaušiniai 3 vnt. + 1 vnt. tešlai
Grietinėlė 35 proc. 200 g
Fermentinis sūris 250 g
Druska, juodieji pipirai ~
Vištienos prieskoniai~
Raudonėlis, čiobreliai~

       Tešlai sutarkuojame šaltą sviestą ir sumaišome su miltais bei žiupsneliu druskos. Įmušame vieną kiaušinį, pilame 1-2 šaukštus šalto vandens ir išminkome rutulį. suvyniotą į plėvelę atšaldome šaldytuve mažiausiai 1 val. Paskui tešlą iškočiojame, išklojame figūrinę kepimo formą ir subadome šakute. Kepame 190 C orkaitėje 20 min.
       Vištieną supjaustome kubeliais ir įtriname druska, pipirais, vištienos prieskoniais. Apkepame keptuvėje ant aliejaus, kartu įspaudžiame česnako skilteles. Iškepusią vištieną perdedame į lėkštę. Toliau apkepiname pjaustytus svogūnus ir porus, baigiant kepti suberiame žirnelius. Kiaušinius išplakame su grietinėle, dedame druskos, pipirų. Įmaišome tarkuotą sūrį. 
       Išimame apkeptą pyrago pagrindą, sudedame vištieną, ant viršaus - svogūnų ir porų troškinį. Viską užpilame kiaušinių plakiniu, pagardiname raudonėliais ir kišame toliau kepti į orkaitę,190 C temperatūroje 30-40 min. (kol sūris gražiai parus, bet viduriukas dar gali būti toks "kliuksintis"). Prieš pjaustant atvėsiname iki kambario temperatūros.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą