2015 m. lapkričio 16 d., pirmadienis

Lašiša su kaparėliais, rukola ir vyšniniais pomidorais


3 porcijoms: 
Lašišos filė 3 gab.
Vyšniniai pomidorai 20 vnt.
Tagliatele makaronai 250 g
Rukolos 2 saujos
Kaparėliai 3 v.š.
Bazilikai kelios šakelės
Citrinos 1 vnt.
Parmezano tarkuoto 6 v.š.
Alyvuogių aliejus~
Druska, juodieji pipirai~

       Rukolą ir bazilikus smulkiai supjaustome ir sumaišome dubenėlyje su alyvuogių aliejumi. Lašišos filė gabalus dedame į kepimo indą ir ant viršaus užklojame puse žolelių-aliejaus mišiniu (truputį šviežios rukolos pasiliekame). Indo pakraščiuose išdėliojame pomidoriukus (nepjaustytus), ant visko užtarkuojame citrinos žievelės ir suberiame kaparėlius. Pagardiname druska, pipirais ir kišame į 200 C orkaitę 40 min.
       Išverdame makaronus. Išvirtus makaronus dedame į dubenėlį su likusiomis žolelėmis ir aliejumi. Išmaišome, pridedame dar šiek tiek šviežių rukolos salotų. Serviruojame į lėkštes makaronus, lašišą su pagardais ir keptais pomidoriukais. Ant viršaus užbarsrtome tarkuoto parmezano ir patiekiame.
       Recepto šaltinis - Colruyt en cuisine.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą