2015 m. lapkričio 26 d., ketvirtadienis

Pierre Herme šokoladinis keksas su riešutais



       Nors ingredientų ir darbo daug, bet rezultatas gaunasi atperkantis lūkesčius. Labai svarbu - keksas kepamas dieną prieš valgymą, jam būtina "susistovėti" parą suvyniotam į plėvelę.

28 cm pailgai formai:
Sviestas 180 g
Cukrus 165 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Marcipaninė masė 140 g
Pienas 150 ml
Kakava 40 g
Miltai 180 g
Šokoladas 80 g
Kepimo milteliai 1 a.š.
Lazdyno riešutai, migdolai, pistacijos 3 x 60 g

       Sviestą ištirpiname ir atvėsiname. Šokoladą stambiai sukapojame. Migdolus ir lazdyno riešutus paskleidžiame skardoje ir kepame 150 C orkaitėje 10 min. vis pamaišant. Išimame riešutus iš orkaitės, suberiame ant virtuvinio rankšluosčio ir patriname, kad nusiluptų žievelės. Mikseriu su tešlos antgaliais maišome marcipaninę masę su cukrumi, kol gausis trupiniai. Po vieną įmušame kiaušinius. Kai sudėsime visus kiaušinius, pakeičiame tešlos antgalius į plakimo šluoteles ir stipriai išplakame, kol masė pabals ir taps panaši į majonezą (8-10 min.). Tada sumažiname greitį ir supilame pieną. Miltus sumaišome su kakava ir kepimo milteliais ir užsijojame ant tešlos. Mikseriu lėtu greičiu išmaišome. Suberiame smulkintus riešutus (pistacijų nesmulkinam) ir šokolado gabaliukus. Atsargiai įmaišome mentele ištirpintą sviestą. 
       Kepimo formą ištepame sviestu, pabarstome miltais ir supilame tešlą. Kepame 180 C orkaitėje apie 1 valandą. Po 30 min, paviršių pridengiame. Iškeptą keksą 10 min, atvėsiname ant grotelių. Paskui apvyniojame dviguba plėvele ir paliekame parai "subręsti" (man patinka visus pyragus atšaldyti šaldytuve, bet galima ir kambario temperatūroje. Suvyniotas į plėvelę keksas išliks drėgnas 5 dienas, o šaldiklyje išsilaikys mėnesį.
       Recepto šaltinis - Sonatinos receptai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą