2015 m. lapkričio 5 d., ketvirtadienis

Tortas su rikotos kremu


       Labai greitas ir lengvas tortukas, supaprastinta Tiramisu versija :)

24 cm formai:
Biskvito 1 lakštas
Rikotos varškė 250 g
Grietinėlė 35 proc. 200 g
Cukrus 2 v.š.
Želatina 1 v.š.
Kakava~
Kava espresso 50 ml (tiktų naudoti ir tirpią)

       Želatiną užmerkiame su 3 šaukštais šalto vandens. Paruošiame puodelį espresso kavos. Biskvitą dedame į tortinę atsegamais kraštais, sulaistome paruošta kava. Grietinėlę standžiai išplakame su cukrumi, įmaišome rikotą. Želatiną kaitiname ant vandens vonelės, kol suskystės. Truputį praaušus įmaišome į rikotos kremą. Supilame kremą ant torto ir dedame mažiausiai 4 val. į šaldytuvą. Prieš patiekiant, paviršių apibarstome kakava.

       

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą