2016 m. liepos 8 d., penktadienis

Kiniška vištiena "Kung Pao"



       Tai nėra autentiškas "Kung Pao", greičiau reiktų vadinti vištienos ir daržovių troškiniu, įkvėptu Azijos virtuvės "Kung Wow" :) Tačiau perskaičius receptą, man patiko troškinio sudėtis ir nusprendžiau išbandyti - kas gi nemėgsta saldžiarūgštės vištienos su ryžiais? O čia dar tokia pagardinta žemės riešutais ir kitais ingredientais.

Reikės:
Vištienos filė 600 g
Cukinijos 1 vnt.
Raudonos paprikos 1 vnt.
Sūdyti žemės riešutai, sauja
Svogūnų laiškai, sauja
Žemės riešutų aliejus 2 v.š.
Kukurūzų krakmolas 1 v.š.

Padažui:
Baltojo vyno actas 1 v.š.
Baltas sausas vynas 2 v.š.
Ryžių actas 2 v.š.
Sojos padažas 1 v.š.
Rudasis cukrus 2 v.š.
Sezamų aliejus 1 v.š.
Pomidorų padažas 2 a.š.
Česnakai 4 sk.
Čili pasta Sambal Oelek 1 v.š. (nedėjau)
Jalapenjo pipirai 1 vnt. 

Marinatui:
Baltas sausas vynas 1 v.š.
Sojos padažas 1 v.š.
Rudasis cukrus 1 a.š.
Svogūnų laiškai 3-4 vnt. (tik baltos dalys)

       Vištieną supjaustome kubeliais arba juostelėmis. Iš nurodytų ingredientų sumaišome marinatą ir užmerkiame jame vištieną šaldytuve 1 val. Sausoje keptuvėje paskrudiname žemės riešutus.
       Cukinijas ir paprikas supjaustome kubeliais arba trikampėliais. Susmulkiname jalapenjo pipirą. Sumaišome padažą iš nurodytų ingredientų (išskyrus krakmolą). Keptuvėje labai stipriai įkaitiname žemės riešutų aliejų ir jame apskrudiname vištieną. Sudedame daržoves ir pakepame ne ilgiau 2 min. Įpilame 125 ml vandens ir patroškiname, kol daržovės suminkštės, bet nesutiš. Supilame padažą, pamaišome. Už poros minučių supilame krakmolą, ištirpintą 1/2 puodelio šalto vandens. Kaitiname nuolat maišant, kol padažas sutirštės. Suberiame riešutus, pabarstome žaliais svogūnų laiškais ir patiekiame su ryžiais.
       Recepto šaltinis - Foodwishes.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą