2016 m. liepos 3 d., sekmadienis

Virtiniai su vyšniomis



       Palangoje centre yra toks ukrainietiškas restoranas, kuriame visada užsisakau virtinių su vyšniomis. Nors ukrainietiškas restoranas yra ir Vilniuje, kažkaip niekada nesugalvodavome į jį nueiti... Perskaičiau  A.Užkalnio recenziją, kurioje jis labai išgyrė ukrainiečių restoraną Vilniuje ir pagaliau vieną dieną ten išsiruošėme. Žinoma, išbandžiau savo mėgiamiausius virtinius su vyšniomis, ir tikrai nenusivyliau. Čia matyt toks paprastas, kad sunkiai sugadinamas receptas - išbandžiau jį ir namuose, su plikyta koldūnų tešla. Tešla labai lengvai kočiojasi, elastinga, ir verdant nesuplyšta. Mmmm, man toks skanus tas derinys - saldus vyšnių įdaras su grietine ant viršaus...

Reikės: 
Vyšnios šaldytos arba šviežios 400 g 
Cukrus 4 v.š.
Miltai 400 ml
Verdančio vandens 200 ml
Aliejaus 2 v.š.
Druskos žiupsnelis

       Miltus išmaišome su druska ir aliejumi, ir užpilame verdančiu vandeniu. Gerai išmaišome šaukštu, kai pravėsta - išminkome tešlą rankomis. Įdarui sumaišome uogas su cukrumi (įdaras tikrai turi būti labai saldus). Kočiojame tešlą, išspaudžiame plačiu puodeliu ar formele apskritimus (nedarykite labai plonų). Ant kiekvieno apskritimo dedame po šaukštelį įdaro (maždaug 3 vyšnias) ir gerai užspaudžiame kraštus. Verdame sūdytame vandenyje apie 10 min. Patiekiame su lydytu sviestu arba grietine. Jeigu liks nepanaudoto įdaro - galima patiekiant uždėti ant karštų virtinių dar uogų. 
       Labai skanu, skanaus ir jums!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą