2016 m. rugpjūčio 26 d., penktadienis

Baklažanai su pomidorų ir ančiuvių įdaru



       Išbandžiau dar vieną įdomų baklažanų receptą su ančiuvais. Gavosi sūrokas pikantiško skonio įdaras, galbūt kitą kartą aš ančiuvių nesmulkinčiau - išdėliočiau juostelėmis, taip man būtų skaniau... Bet tie džiūvėsėliai su pomidorais - tiesiog pasakiškai dera. Jeigu ančiuvių nedėtumėte visai, manau, būtų irgi labai skanus vegetariškas patiekalas.

Reikės:
Baklažanai 1 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Svogūnai 1/2 vnt.
Česnakas 2 sk.
Ančiuviai 4 vnt.
Džiūvėsėliai 2 v.š.
Mocarela 1 rutuliukas
Bazilikai, raudonėliai~
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Baklažaną kuo daugiau išskaptuojame, minkštimą susmulkiname. Pakepiname alyvuogių aliejuje kartu su smulkintais svogūnais. Tada įspaudžiame česnako skilteles, nuluptus ir kubeliais pjaustytus pomidorus. Pagardiname prieskoniais (su druska nepersistengti, nes dar dėsime ančiuvius) ir troškiname ant nedidelės ugnies.
       Baklažanų puseles sutepame aliejumi, dedame į kepimo indą. Ančiuvius pasmulkiname ir sumaišome su pomidorų įdaru. Įdedame džiūvėsėlių, prikemšame baklažanų puseles, ant viršaus užtarkuojame mocarelos sūrio. Kepame 190 C orkaitėje 30 min.
       Prie šių baklažanų tiesiog prašyte prašosi šios avokadų salotos su raudonaisiais svogūnais.

       Recepto šaltinis - Italian's wife.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą