2015 m. lapkričio 2 d., pirmadienis

Tortas "Barbie"



        Keptas dukros 4-ajam gimtadieniui. Torto pagrindui išsikepiau 5 biskvitus - 2 iškepiau 24 cm tortinėje, 2 pagrindus - 18 cm tortinėje ir viršutinį apvalų. Apvalaus kepimo indo neturėjau, todėl pagal dubenėlį išlipdžiau formą iš folijos (dariau keturgubą sluoksnį) ir jame tešla iškepė kuo puikiausiai. Biskvitą galite kepti pagal bet kokį mėgiamo torto receptą, aš kepiau pagal šį receptą. Bet jeigu kepčiau antrąkart, daryčiau medaus torto blynelius, manau būtų skaniau.

Reikės:
Biskvitas
Mascarponės sūris 500 g
Nutella kremas 450 g
Kokosų drožlės papuošimui~

       Suplakame šluotele Nutelą su maskarpone ir kremas paruoštas. Surinkimas: apvaliuose biskvituose išpjauname viduriuką (sausainių formelės pagalba). Išpjautus viduriukus aptepiau kremu ir panaudojau žvakutėms susmeigti. Biskvitus sulaistome saldintu vandeniu ir sutepame kremu. Pusę kremo pasiliekame aptepti torto išorei.  
           Lėlę nuplauname, apvyniojame maistine plėvele ir įstatome į tortą.  Galima žaisti ir spaudyti smulkiu antgaliu žvaigždutes - suknelės viršui,- aš tiesiog aptepiau kremu. Kadangi tortas stingsta ne tortinėje, nebus atsegamų kraštų, todėl bisvitų turi būti daug, o kremo labai storai sutepti nesigaus. Paviršių apibarsčiau kokosų drožlėmis. Tortą, žinoma, dedame nakčiai į šaldytuvą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą